Wednesday, September 2, 2009

A trecut vara... :(








A trecut vara, ne-am intors din concediu cu amintiri si poze, s-a consumat si primul BBQ pe noua terasa, am mai furat o zi la plaja (normal ar fi trebuit sa mergem si maine, caci saptamana trecuta anuntau 30° pentru joi, dar acum vad ca nu dau mai mult de 19, deci... Poze din concediu puteti sa vedeti pe slide show-ul de pe marginea paginii, poze cu terasa - pun cateva aici. Concediul l-am facut in Alsacia, dar ne-am dus putin si prin Elvetia, care nu mi-a placut deloc: o scumpeteeeeeee, si o mancare proastaaaaaaa!!!! Suma minima pe care o puteai lua de la bancomat era de 100 de franci elvetieni (adica vreo 70 ero,cand peste tot suma minima e de 20 euro!!). Altfel, ce sa va spun, 3 euro o prajiturica cat degetul de subtire, 18 euro o portie de mancare chinezeasca (execrabila -serios, nu exagerez, numai orez si sos de la supermarket!), la un "impinge tava", cafeaua, chiar daca nu o consumai la masa si o luai sa o bei pe strada, sub 3 euro nu gaseai. Am plecat de acolo un car de nervi, si l-am pus pe Pascal sa-mi promita ca nu ne mai calca piciorusele prin Elvetia vreodata! A doua zi, fiind aniversarea noastra, ne-am gandit sa mergem in Italia, sa mancam o pizza de la mama ei. Dar evident, pe langa dezavantajul de a conduce vreo 4 ore dus si alte 4 intors, trebuia, evident sa trecem prin Elvetia (drumul cel mai scurt), si sa le ingrasam buzunarul cu 30 euro pentru vigneta!! Deci, cu regret (pentru Italia, nu pentru ca nu le-am dat elvetienilor 30 de euro) am spus: nu! Ne-am hotarat sa stam in Franta, si tot mergand din oras in oras, am gasit niste ruine ale unui fort care ne-au placut foarte tare, apoi, incet-incet ne-am apropait de granita elvetiana...am trecut-o (viata e ironica, stiu!)...am ajuns la "La vue des Alpes" care a fost cel mai magnific peisaj pe care l-am vazut vreodata, apoi am ajuns la lacul Neuchatel, unde am vazut cea mai albastra apa intr-un lac, am mancat pizza cu un gust foarte autentic la un restaurant italian, si ne-a costat cam ca in Franta, iar seara, am avut rezervare la un restaurant de mari fitze (inapoi in Franta), la care am ajuns cu 20 minute intarziere, transpirati si imbracati de plaja, caci nu am mai fi avut timp sa mergem inapoi la hotel. In mare cam asta a fost...va recomand Alsacia cu caldura, e super!! Cladirile si arhitectura imi amintesc de un Bucuresti vechi si prafuit, asa cum il descria Eliade in "La tiganci", si asta mi-a dat un sentiment foarte contraversat si ciudat de a fi pierduta in timp si spatiu :) Imi cer scuze pentru totul cam lipsit de entuziasm din postul acesta, dar sunt cam catranit ca s-a dus vara, si ca mi-e sotul la serviciu (prima zi dupa trei saptamani...) si asta e intotdeauna greu de digerat! sa auzim de bine!

17 comments:

Little Miss Sunset said...

ati avut ce-ati avut cu elvetia concediul asta :) parca spuneai ca vrei mare si soare in concediu, dar bun si asa :)

Georgi said...

pai mai face omu' si ce poate,nu numai ce vrea! am avut practic doar patru zile la dispozitie pentru concediu (incluzand drumul), deci nu puteam sa mergem prea departe, pana la soare si mare...

Little Miss Sunset said...

just..macar ai terminat terasa si te poti bucura de un miniconcediu acolo. arata superb...imi si imaginez cum trebuie sa fie cafeaua de dimineata tolanita pe canapea...

Georgi said...

si eu imi imaginez..;ca de baut nu pot s-o beau in vantu' asta si in frigu' asta care e acum aici....

Little Miss Sunset said...

cum s anu poti sa bei? mujer, cu costumul de ski pe tine, o ceasca de ciocolata calda cu scortisoara si pascal langa tine..hai ca stam bine la imaginatie :))

Dili said...

Bine v-am regasit Georgi mama, ma bucur ca ati fost in concediu si ca aveti o terasa asa frumoasa, si eu morrr cand vad cum a trecut vara de repede dar uite ca intr-adevar terasuca voastra e superba si merge si toamna la o ciocolata fierbinte... ma bucur ca v-am vazut!!!

Georgi said...

salut Dili!! Sper ca esti sanatoasa, voioasa si ca absenta de pe blog ti-au fost de folos!daca iti spun ca la inceputul lui octombrie vin baietii sa ne puna gard, ca punem laminat nou in toata casa, ca ne apucam de baie, ca facem o veranda, un fel de terasa de iarna pe terasa din spate pe care vrem sa o acoperim cu o cupola de sticla,ca ne facem semineul functional ce spui? Ca sunt total,total nebuna??;)

Dili said...

Draga georgi, sarup;mana, absenta n mi-a folosit mare lucru dar poate revenirea da :P
In alta ordine de idei...:::::::
Esti NEBUNA!!!!! Dar o nebuna frumoasa :DDDDDDD
Esti tu normala, fata mea draga, sa te apuci iar de nebuneala??? Unde nu pun ca am citit ca "in octombrie vin" si ziceam ca vii in Romania si ne vedem si noi ca omu' aievea!
Una peste alta, bravo domnule, stii ce vri si asta-mi place! Bafta maaaxima cu tot ce vrei sa faci si multa, multa si iar multa rabdare (si iubire, dar aici sta perfect) lui Pascal!!!! Vai de capul meu, eu acum nu mai stiu cand vreau sa vin la voi, vara sau iarna, cum o fi sa ninga pe cupola aia de sticla.. ofof.... frumoooooooos!!!!!!!

Dili said...

scuze de greseli, dar e sapte dimineata... vad dublu :P

Georgi said...

Salut Dili!! Draga mea, iarna aici nu ninge...daca ninge vreo doua ore, este sarbatoare, si in general nu are timp sa se astearna. Este ciudat cum o tara din nordul europei are asa o iarna de blanda, dar asta pt ca sunt asa de jos ca altitudine. Deci, daca vrei o iarna blanda si te-ai saturat de frigul din omania, vino aici la o iarna umeda si cu temperaturi peste 0 grade. Daca vrei sa vezi vegetatie, flori, gradini frumoase si nu vrei sa te sufoci de cald, vino vara! Tu alegi! Noi suntem aici, bucurosi de oaspeti!Va pup!Scuze ca trebe sa fug, dar fac zacusca (pt prima oara in viata mea), si sunt in coaceri de ardei si vinete!!Fug sa le intorc!!:)

Dili said...

Asaaaa deci cu iarna, pai eu aleg atunci primavara, ramane anotimpul meu preferat si e perfect pentru o cafea fierbinte pe terasa urmata de o plimbare prin padurea mea favorita. Hei, mi-ai luat-o-nainte cu zacusca!!! Bravosss!

Georgi said...

Hei dili, zascusca mi-a iesit super buna!am dat si la pachet :)cat despre primavara aici...e cam frigut si cam ploios, dar daca vii vara, e ca o primavara romaneasca.

Dili said...

OO bravo, daca e fara ciuperci vreau si io reteta, sa stiu ca sigur iese... pana acum faceam in colaborare cu socrella de ciuperci si peste, dar am zis sa-mi fac si pt mine fara ciuperci... ce ma repet :P
Lasa ca daca vin pe ploaie mergem la ciocolaterie, mmmmmmm... iar daca nu, la padure :DDD

Anonymous said...

Terasa a iesit superba!..cat despre Elvetia cred ca o fac special.Pe toti cei care au fost acolo i-am auzit plangandu-se ca este o tara ffff scumpa.Uneori nejustificat de scumpa

Georgi said...

@joker
da,si eu am aceeasi impresie:le dau elvetienilor salarii mari ca sa poata sa traiasca conform standardelor de acolo, dar ca turist te rup!nu prea inteleg de ce...
@dili:draga dili, nu m o reteta anume pt zacusca:cam 2kg de ardei, 1kg jumate de vinete, care se coc, se curata si se lasa la scurs, juma de kg ceapa data prin razatoarea mare si aurita in juma de kg de ulei, apoi adaugi ardeii si vinetele deasemenea bagate putin la mixer (mie imi place zacusca pastoasa), o lasi la fiert vreo doua ore la foc foarte mic, apoi adaugi suc de rosii sau rosii date prin razatoare (eu am ales rosii proaspete date prin razatoare), aproape un kg de rosii (vreo 700-800g), o mai lasi sa fiarba vreo doua ore,sare si piper dupa gust, foaie de dafin asemenea, apoi la cuptor vreo juma de ora si asta e! daca ai borcane care se inchid ermetic (cum am eu),o torni fierbinte in borcane, inchizi borcanele si le infasori intr-o patura pana a doua zi. Daca nu, faci ritualul cu incalzitul de borcane, turnatul de zacusca fierbinte, apoi (nu stiu exact), dar fierte putin in bain-marie, sau ceva de genul asta....cam asta e!multa bafta daca te apuci sa faci!

Dili said...

Au, draga georgi, eram convinsa ca am dat si send mesajului meu, dar acum vaz ca nu... iti scrisesem cand tocmai ma sunase al meu sotior din spital si nic eu nu mai stiu cum am inchis pc-ul/ Asa ca iti multumesc acum pt raspuns, eu n-am mai avut parte azi de facut zacusca, dar tot o iau de coarne sapt viitoare. Cel mai tare ma enerveaza sterilizatul borcanelor.
Va pup, iubaretilor, sa ne mai zici de voi!

Stelian Muscalu said...

deci trebuie sa-ti spun ca-ti invidiez terasa... super faina... ce sa spun... visez si eu la una...undeva candva