Sunday, January 24, 2010

Haiti



Nu stiu daca Romania se implica in programul de ajutare al haitienilor dupa teribilul cutremur de acum 12 zile, dar aici se face valva mare! In fiecare zi auzi la radio, vezi la televizor sau pe site-urile de stiri cum, cat si cu ce Belgia ajuta Haiti. Pana si gradinita la care merge Luca s-a implicat. Au organizat o actiune (de fapt elevii mai mari-caci aici gradinitele sunt parte dintr-o scoala cu clase 1-8;doar cresele sunt separat-dar au participat si cei mici) care s-a derulat cam asa: pe data de 22 ianuarie, la ora 10.00 am s-a tinut un minute de reculegere, apoi fiecare elev putea cumpara o cana de supa pentru un euro. Fondurile mergeau evident in contul de ajutor pentru Haiti. Elevii mai mari au iesit in strada cu gamela de supa si au vandut trecatorilor sau au oprit masinile la trecerea de pietoni din fata scolii si le-au vandut supica calda. Totul sub supravegherea unui profesor, si va asigur ca nefiind circulatie prea mare pe strada respectiva nu s-au produs ambuscade si injuraturi :) ! Incercam si noi, de fapt Pascal sa organizam o seara karaoke, dar si cu un mic program artistic (cativa dintre colegii lui au o formatie de drummers, foarte buna dealtfel, altii fac teatru ca hobby, sau spun glume ca Pascal, deci pot pune cap-coada un mic spectacol) ca sa strangem fonduri pentru contul cu pricina :) Speram ca vreo firma de catering sa ne doneze sau sa ne faca un pret bun pentru niste spaghete cu care sa-i servim pe invitati, speram ca primaria ne va pune la dispozitie o salita (pentru vreo 300 de persoane,toti din corpul de politie si primarie) tot pe gratis sau pe un pret simbolic, bauturile se vor plati separat, iar intrarea va costa in jur de 7 euro. Tineti pumnii, si noi va tinem la curent cu mersul aranjamentelor. Altfel, ca sa fiu si putin frivola, mi-am cumparat lampite noi, de care sunt taaaaare mandra! Sa auzim de bine!

2 comments:

Dili said...

mai-mai, sa le stapanesti sanatoasa, sunt foarte frumoase, e clar, avem aceleasi boli, stai sa ne mutam vreodata sa vezi ce bag lampite, lampioane, pernite noi si alte cele :P
Tot rspectul pentru ceea ce faceti lin vederea ajutorari celor din Haiti! Mie mi-e tar rusine de aceea nici nu zic aici,insa iata cat a donat intreg statul roman: http://www.businessmagazin.ro/actualitate/donatie-penibila-romania-ofera-haitiului-mai-putin-decat-brad-si-angelina-5397994. Cand am auzit am zis ca e o gluma penibla. Sunt totusi organizatii nonguvernamentale care strang ajutoare pentru cei in nevoie. La faza asta, oricum, mi-e rusine ca avem asa un guvern. E inadmisibil.
Succes in gasirea sponsorilor si sa faceti treaba buna!

Georgi said...

multumesc Dili, si pentru urari si pentru complimente. Un lucru este sigur:statul roman nu ma surprinde niciodata; sunt la fel cum au fost intotdeauna-niste IDIOTI!!!