Friday, July 3, 2009

O facuram si pe asta!!




Am pus si geamuri noi, ieri pe la 3 au plecat baietii, iar pana seara aveam casa toata curata din nou, si toata mobila asezata la locul ei! Pascal sa traiasca, ca-mi intelege toate obsesiile si paranoismele (nu as fi putut sa dorm daca aveam casa cu fundul in sus!)! Dar, vorbind despre dormit, nu prea am dormit ca ieri a fost cea calduroasa zi/noapte din vara asta,iar Luca tuseste IAR, si se cam trezeste noaptea...Ma rog, cunoasteti povestea! Nu am sa postez poze cu noile geamuri care mi-au mancat trei zile din viata si m-au costat foarte multa transpiratie, dar am sa postez ceva poze de la BBQ-ul de dinainte de a incepe "distractia" (restul pozelor le adaug pe picasa, la ultima transa postata). Cat despre vacanta de care sunt intrebata atat de des...pai sa va spun cum devine treaba! Geamurile astea au insemnat o investitie de peste 10 000 euro. Pentru ca punand geamuri duble consumi mai putina energie pentru incalzire (deci participi la un eco proiect), statul te incurajeaza returnandu-ti imediat 30% din valoare investita (daca este minim 10 000 euro), 30 euro pe metru patrat de geam premiu de la ecologisti (parca...?) tot imediat, plus inca in jur de 5 000 euro platibili in doi ani, care ti se intorc odata cu banii de pe taxe. Asta se cheama niste baieti destepti, care au gasit o sulutie sa faca pe toata lumea fericita! Firmele au de munca de nu-si mai vad capul, pe noi ne costa pana la coada mai nimic sa punem geamuri duble peste tot prin casa (si geamurile mele sunt in medie 3,20m/1,60m bucata, cu exceptia celui de la baie si de la toaleta, care sunt de dimensiuni normale), guvernul este fericit ca lumea investeste, ca mediul este protejat, etc....Deci, legatura cu vacanta mea este ca depinde cand ni se intorc banii (ca pana ne trimit astia factura finala, pana ne ducem cu dosarul, pana ne ajung banii in cont, mi-e ca o sa fie cam tarzior sa mai planificam o vacanta prea departe de granitele Belgiei, si s-ar putea sa stam pe undeva prin imprejurimi (Germania, Franta...). Daca banii vin in timp util....hehe....vorbim despre altfel de destinatii!!! Va tin la curent!!

PS: Pascal n-are nimic la brat, dar tocmai donase sange si l-au "badijonat" aia sanatos!! :)

5 comments:

nina said...

Uite din cauza povestilor voastre imi vine mie acum sa-mi iau lumea in cap si sa plec din romanica.
Sa le stapaniti sanatosi! Geamurile zic. :)

Anonymous said...

Ce bine e cand totul se termina cu un gratar :)!

Dili said...

Vai Georgi cat am asteptat acest post, bravbo,. ma bucur mult mult pt voi ca aveti preocupari "de vacanta" . Gratarul arata ispititor, dar si salata ai din castron.mmmmm (dac-am vazut bine) Si de Pascal exact asta vroiam sa te-ntreb, daca are bandajul de la donare...
Ce tehnica miosto au gasit oamenii cu finantarea geamurilor, dac-ar fi sa pun un pariuu sigur as paria ca niic in 100 de ani nu va fi si la noi asa. Serios.
Luca arata tot mai mare, si am mai vrut sa spun ceva dar am uitat :((. Sunt tare. Ptiu!
Aaa, avem aceleasi obsesii, sa vezi in ce crize de timp intru si eu cand vad ca vine seara si am casa vraiste. Felicitari pt calmul lui Pascal! Eu reusesc sa agasez auditoriul daca nu am cand sa fac curat si ordinnnnnnne!
Va pup ca trage asta mic de mine, va imbratisez pe toti trei cu mult drag si bag aacatiste sa va trimita aia banii repede ca sa va puteti gandi la destinatii si mai exotice.
Pupici!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma bucur mult sa aud de voi iar!

Georgi said...

Sallluuuuuut luuumeee! Multumesc pt felicitari si urari de bine!Ehh, abea am terminat proiectul asta cu geamurile, ca eu deja ma gandesc la altul, si asta de cand m-am imbolnavit vizitand niste site-uri australiene cu niste terase amenajate intr-un mare fel, ceva de vis!Vin in curand cu un post, si cu poze, sa va imbolnavesc si pe voi, ca eu trag sa mor de cand le-am vazut!!hahaha
@Dili - vezi ca ai mail, ca pe blogul tau nu pot lasa comentarii.
@joker
te cred!!!
@nina
draga Nina,daca poti, du-te si nu te mai uita inapoi, ca vorba aia, nu lasi decat praf in urma ta! Dar trebuie sa fii cu familia, ca altfel e naspa! Eeee, mai au ei si alte proiecte. De pilda, daca iti pui panouri solare, platesti tu la inceput panourile si amplasarea, dar iti returneaza statul bani, iti da firma de energie electrica o reducere de 40% la toate facturile de energie electrica pe vreo 20 de ani,ti se returneaza anual prin taxe nu mai stiu cati bani, cert este ca pe o perioada de vreo 15 ani esti in castig cu nu stiu cate mii de euro 5multi, vreo 10-15 mii!!!Deci...or fi hotomani sau nu,dar te fac sa te simti ca cineva se mai gandeste si la tine, cetateanul Z de pe strada!

Dili said...

of, hai ca ma uit, sar'na!