Wednesday, October 28, 2009

Stresssss



Pai nu stiu altii cum sunt...dar eu sunt stresata rau! ma uitam azinoapte pe la 3.30 am (va spuneam ca sunt stresata si nu pot sa dorm) la televizor si dau e o emisiune cu tot felul de sfaturi foarte banale dar zice-se foarte eficiente impotriva stresului. O metoda foarte buna este sa mirosi flori (aroma therapy sa traiasca)! Apoi, nu uitati sa respirati ca sa va oxigenati creierul in mijlocul unui atac de panica. Foarte eficiente sunt si mantrele (de ex:pot sa fac asta!)spuse cam de 100 de ori (la nevoie, adica cand va simtiti mai stresati si deprimati). Cica atunci cand suntem stresati ne deprimam si anumite parti ale creierului nostru se inchid ceea ce face imposibil sa mai simtim placere sau sentimente de fericire. Ei bine, aceste mantre, pe care fiecare trebuie sa sile gaseasca singur, sunt un "reset" al creierului. Creeaza un alt tipar pe care creierul functioneaza, scotandu-l din spirala stresului. si cel mai misto mi se pare metoda asta: sa asculti "drums music" in anumite ritmuri (monotone), si sa dansezi pe ea!! Cica atunci creezi instantaneu o alta frecventa pe care creierul va functiona, scotandu-l din cercul vicios in care se invartea pana in momentul respectiv! Ca exemplu au dat muzica celor de la "Blue man group" care mie mi s-au parut super cool!! Enjoy and distress!!

5 comments:

Dili said...

Auzi, au uitat sa spuna ca tre' sa stai cu capul bagat in tevile alea ca sa aiba efect garantat. Stii cum te destreseaza? Instantaneu!

Scuze, nu m-am putut abtine. Stiu ce stres e acum la voi, adica nu stiu fiindca n-am trecut prin atatea lucruri in interval de 2 saptamani (daca nu ma-nsel :D). Doar banuyiesc, insa te si cunosc zic eu putintel de tot incat sa stiu cat de ambitioasa si de organizata esti. Asa ca bravo!
E greu sa fii calm, da, ei eu am obiceiul sa-mi mai poruncesc mie insami cand simt ca o iau razna - sa ma calmez, sa imi deschid sufleul catre bine, sa absorb energiew pozitiva, haha, parca-s nebuna. Traiasca mantrele. Ce i spunem creierului sa comande va fi ascultat de intreg organismul.

Sau stiu alta solutie, acumm m-a lovit: ii cumaprati lui Luca o baterie si-l invatati sa dea doar la tobe in timp ce voi munciti, totul va mege struna si copilul va avea ocupatie!

Georgi said...

Dili draga, esti plina de idei! Nu mai sunt chiar asa de stresata ca ieri au terminat baietii camera lui Luca si dormitorul nostru si au iesit asa de frumoase ca mi-a luat stresul cu manuta! pe la 10 noaptea am sunat-o pe mama sa impartasesc bucuria si cu ea...cu baia e mai naspa ca trebuie sa asteptam sa se ususce peretii ca sa punem faianta...in rest sunt foarte obosita!!Am tras ceva stres si cu caloriferul din dormitor pe care l-am schimbat dar nu vroia sa se incalzeasca neam...off, ma rog, aseara a venit un nene si ne-a rezolvat!cam astea noutati de pe frontul de nord-vest! vin cu poze in curand!

Anonymous said...

da' de ce te stresezi tu de lucruri care pana la urma se vor rezolva!..sau nu din cauza lucrurilor marunte esti stresata?

Georgi said...

pai altfel nu sunt productiva!! si stiu ca nu e frumos, dar ii stresez si pe altii, si chiar daca se supara, cicaleala da rezultate!!intru eu asa intr-o euforie, si intr-o agitatie cand am ceva de facut, si sunt ca un taifun care aseaza, aranjeaza si rezolva lucruri...adicatelea unul constructiv si nu distructiv!

Dili said...

Hha, si e la fel, o fi trasatura feminina, stresul dauneaza psihicului dar face minuni in casa :-)))) De exemplu, sa vezi ce luuuna era in casa cand a fost sotul plecat in delegatie, iar eu eram panicata ca ambii plozi urlau si se certau si se bateau si faceau dezordine. Armata am facut, am ordonat totul intr=o juma de ora. Acum ca a venit, m=a lasat panica si prin urmare si sporul.
Bravo pt cele 2 camere, spor la baie, inca nitel si vine minivacantaaaaa!!!!