Sunday, January 11, 2009

Teama parinteasca - Fear of a parent

Citeam deunazi pe o pagina de stiri, despre o noua gaselnita a adolescentilor de a-si introduce alcool in corp, pe o cale mai rapida decat cea clasica si fara ca respiratia sa ii tradeze. Isi introduc in vagin sau anus,tampoane (destinate in mod normal menstruatiei) imbibate in vodca sau alte bauturi foarte spirtoase. Metoda, initiata in America, este deja foarte populara si in Europa. Ah Doamne, daca acesti copii ar da dovada de tot atata imaginatie in a gasi solutii sa-si repare viata, in loc sa si-o strice...Ma intreb, cu inima cat un purice cum se descurca parintii intr-o asemenea situatie? Ce faci, ca parinte, cand toate metodele de a-ti face copilul sa realizeze ca a apucat-o pe un drum gresit, au dat gres, si nu vrei sa te resemnezi, nu poti sa renunti?

Recently, I've read on a news site, about a new method teenagers found to introduce alcohol in their bodies, in a faster way than the classical one, and without having an "alcohol breath". They introduce menstruation tampons soaked in vodka,or other strong drinks, in the vagina, or anus.The method, started in USA, is already very popular in Europa also.Oh God, if these children could use the same rich imagination in order to find solutions to fix their lives instead of spoiling it...I wonder, with fear in my heart, how the parents in such situations deal with this problem?What you do, as a parent, when all the methods to make your child see that he is on a wrong road, fail, and you don't want to resign, and cannot just give up!

5 comments:

Dili said...

Credeam ca doar drogurile sunt infipte cine stie pe unde... si credeam ca oamenii au nevoie de alcool pentru gust mai mult decat pentru efectul sau asupra organismului.. naivitate mare.
Imi amintesc cand era in trend printre adolescenti "proba" aceea cool cand se sugrumau pana ramanea creierul fara aer si atunci cica traiau senzatii super (?!?!), multi copii au murit asa (nu mai stiu cum se chema). Sunt momente cand ma bucur ca suntem departe de vest si poate pana aici se "disipa" farmecul.
Ca parinte... vorba cuiva, faci cruce mare si speri ca educatia pe care o dai il va ajuta sa distinga intre bine si rau, intre cool si teribilism prostesc. Trist.

Georgi said...

Buna dimineata soare!!Ca eu am avut o noapte teribila,m-am trezit din ora in ora!Asa se intampla intotdeauna cand imi lucreaza sotu' in ture de noapte (lucreaza in politie).Da,trist!despre gustul alcolului:asta conteaza pt noi,astia care bem un pahar de Craciun si unu' de Pasti.Cand esti alcoolic,nu mai conteaza cum ajunge alcoolul in sange.La fel si pt droguri.Nu cred ca are a face cu zona geografica.Du-te la Cabral pe site,la campania antidrog si ai sa te infiori de ce se intampla si in Romania. Pe mine m-a afectat foarte tare ce am citit acolo, si ma bucur ca cineva ia pozitie, cat de cat!Totul tine de educatie, de relatia pe care o cladim cu copii nostri, ca parerea noastra sa conteze pt ei, ca biciul nu-si va face efectul. copilul trebuie sa aiba incredere in tine ca parinte, si cand ii spui ca nu e bine, asta sa conteze pt el! Noi suntem singura lor speranta, sprijin,lumina calauzitoare. sa nu-i dezamagim!

Sammi said...

Unfortunately kids rebel! It's what they do- uncomfortable I should imagine.

allison said...

The first rule in dealing with teenagers is don't let them know you are scared. Bluff if you have to, they are like animals in the wild and they can tell when someone is fearfully. And will take advantage of the situation. Be honest and upfront with them and let them know you care... even if they act like they don't. Don't be afraid to GET IN THEIR BUSINESS! I means you love them.

Georgi said...

Thanks a lot Allison, I appreciate a lot your answer, I am gonna take yuor advice!I can see you know what you are talking about! :)